Intâlnire a Comitetului de Coordonare a Forumului pentru Guvernanța Internetului din România

Posted · 1 Comment
Intalnire a Comitetului de Coordonare a Forumului pentru Guvernanța Internetului din Romania

Azi, 2 iunie 2016, la sediul Ministerului Comunicațiilor si pentru Societatea Informațională, a avut loc întâlnirea de lucru a grupului de inițiativă pentru constituirea Forumului pentru Guvernanța Internetului din România

Forumul pentru Guvernanța Internetului din România își propune să funcționeze ca o platformă permanentă de dialog privind chestiuni legate de Internet care sunt relevante pe plan național (utilizare, evoluție, reglementare, etc.).

Scopul IGF.Ro este de a promova schimbul liber de idei și  de a contribui la coagularea de soluții în ce privește Internetul în România. Forumul are un caracter multiparticipativ, non comercial, apolitic, și non guvernamental, după modelul și în conformitate cu principiile Internet Governance Forum.

IGF.Ro urmărește implicarea liberă în dialog, în mod egal, a tuturor organizațiilor românești guvernamentale, non-guvernamentale, a industriei, a mediului academic, universitar și de cercetare, precum și a utilizatorilor individuali de Internet care sunt interesate/interesați de funcționarea și dezvoltarea Internetului în România.

Pe parcursul întâlnirii s-a discutat despre modul de organizare și finanțare a IGF.Ro, precum și despre necesitatea înființării unui secretariat permanent. S-a stabilit ca, până la următoarea întâlnire din 30 iunie 2016, să se formuleze propuneri privind  un Protocol de Colaborare,  care să fie acceptat de către membrii grupului de inițiativă, și care să stabilească principiile de funcționare a inițiativei.

IGF.Ro urmărește să organizeze un eveniment anual ale cărui subiecte vor fi stabilite prin consultare publică, precum și workshop-uri pe subiecte de interes. Rezultatele discuțiilor și  consultărilor vor fi publicate și transmise inițiativelor regionale și europene IGF.

La întâlnire au participat reprezentanți MCSI, DiploFoundation, Internet Society Romania, Asociatia pentru Tehnologie si Internet – Apti, ANISP, APDETIC, ANCOM, Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica ICI Bucuresti,Edusa, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri, CyberInt, ROSEdu, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania.

Grupul de inițiativă, la fel ca și Forumul propriu-zis, rămân deschise tuturor celor interesați. Pentru detalii, ne puteți contacta la contact@igf.ro

One Response to "Intâlnire a Comitetului de Coordonare a Forumului pentru Guvernanța Internetului din România"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *