Forumul pentru Guvernanţa Internetului, ediţia 2012

Posted · Add Comment

Cea de-a șaptea ediție a Forumului pentru Guvernanța Internetului va avea loc în perioada 6-9 noiembrie 2012, în Baku, Azerbaijan, și va avea ca temă “Guvernanța Internetului pentru o dezvoltare socială, economică și umană durabilă”.

Forumul va reuni reprezentanți ai societății civile, sectorului privat, comunității tehnice, guvernelor și organizațiilor guvernamentale, aceștia urmând să participe, în cadrul unui proces multilateral, democratic și transparent,  la discuții pe probleme de politici publice legate de Internet. Întrucât IGF nu este un for decizional, aceste discuții nu se vor concretiza într-un document final de tipul unei rezoluții sau declarații negociate între participanți, dar ele au potențialul de a influența procesele decizionale din cadrul altor entități cu responsabilități legate de formularea și adoptarea de politici legate de Internet (ICANN, ITU, Uniunea Europeană, etc).

În cele patru zile ale Forumului vor avea loc peste 100 de sesiuni, grupate în diverse categorii:

  •  sesiuni principale și workshopuri, structurate în șase mari teme: acces și diversitate; guvernanța Internetului pentru dezvoltare; gestionarea resurselor critice ale Internetului; securitate, deschidere și confidențialitate; chestiuni emergente; concluzii și viitor. Printre subiectele care vor fi discutate în cadrul acestor sesiuni se numără: drepturile omului pe Internet, libertatea de exprimare, blocare și filtrare, gestionarea drepturilor de proprietate intelectuală în spațiul digital, date deschise, trecerea la IPv6 și lansarea de noi gTLD-uri.
  • forumuri deschise (sesiuni în cadrul cărora organizații active în domeniul guvernanței Internetului – UNESCO, ICANN, Consiliul Europei, etc –  își pot prezenta activitățile).
  • coaliții dinamice (grupuri de lucru în cadrul cărora au loc discuții și sunt inițiate activități referitoare la chestiuni precum: drepturi și principii pe Internet, siguranța copiilor în spațiul online, Internetul lucrurilor, accesibilitate, etc).
  • alte sesiuni.

Programul detaliat al IGF este disponibil pe pagina de Internet a Forumului.

Toate sesiunile principale și workshopurile vor fi transmise în direct, online, cei interesați putând urmări discuțiile live și interveni cu întrebări și comentarii. Informații detaliate despre modalitățile de participare online vor fi publicate cu o zi înainte de începerea Forumului pe site-ul său web.

Mai multe detalii:

http://www.intgovforum.org/cms/

http://www.igf2012.az/?mod=default&cid=85&lang=en

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *